Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Ось і підійшов до завершення ІІ тур Всеукраїнської олімпіади за напрямом «Біотехнологія». 37 найталановитіших студентів з різних куточків нашої країни зібралися в стінах Національного університету харчових технологій аби остаточно вирішити, хто з них вирушить додому з почесним званням «Переможець олімпіади з біотехнології 2015». І для нас приємно сказати, що ним став представник кафедри біотехнології і мікробіології!
Ось підійшла до завершення офіційна частина безпосередньо олімпіади за напрямом «Біотехнологія». Ні, на нас ще чекає останній, третій, день заходу з його урочистостями і нагородами, але студенти вже можуть дихнути з полегшенням – роботи написані та здані. Далі вже слово за журі. А поки наші шановані експерти будуть приймати нелегке рішення щодо того, кому віддати пальму першості та найцінніші призи серед 39 найталановитіших, ми вирішили не гаяти часу та с перших вуст, так би мовити, дізнатися про враження від олімпіади і не тільки в учасників.
Другий день олімпіади з біотехнології зустрів її учасників вже з самого ранку в затишній аудиторії А-439. Після реєстрації та знайомства з містом, які пройшли вчора, настала черга розпочинати безпосередньо офіційну частину заходу.
Перед самим початком олімпіади, поки збирались учасники, усім гостям продемонстрували відеофільм про факультет біотехнології та екологічного контролю, де наочно показані можливості та переваги навчання саме на наших кафедрах і, зокрема, на кафедрі біотехнології та мікробіології, що і приймає олімпіаду.
Коли ж усі учасники та члени комісій були на місці, слово взяла завідував кафедри біотехнології та мікробіології Пирог Тетяна Павлівна. Вона привітала усіх присутніх у залі, поздоровила студентів з виходом у ІІ тур олімпіади та, почергово, представила журі конкурсу та склад апеляційної комісії.
Сьогодні, 20 травня, Національний університет харчових технологій гостинно відкрив свої двері перед учасниками ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Біотехнологія». Вітальне слово та офіційна частина чекає на них вже завтра, а сьогодні, в холі головного корпусу нашого університету, відбулась традиційна реєстрація студентів.
Для кожного студента нашого рідного університету святковий концерт на «День факультету» – це таке маленьке особливе свято, яке об’єднує великі колективи, на перший погляд, зовсім не схожих один на одного людей та дозволяє на хвильку відволіктися від буденних негараздів життя й відчути себе частиною чогось великого та грандіозного. Саме в такі моменти у нас мимоволі з’являється щира усмішка й ми дійсно відчуваємо себе щасливими. Якраз подарувати посмішки та щастя поставили собі на меті організатори благодійного фестивалю творчості «Ти здатен на диво» для діток з вадами розвитку, давши їм можливість провести свій святковий концерт, що пройшов у стінах Національного університету харчових технологій.
18 травня студенти кафедри біотехнології і мікробіології разом із доцентом Скроцькою Оксаною Ігорівною у рамках днів науки відвідали ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України».
Студенти мали змогу прослухати ряд захоплюючих лекцій та відвідати мастер-класи з генної інженерії. Чудова атмосфера, привітні співробітники і їхнє бажання поділитися досвідом та своїми досягненнями, захопили нас з першої хвилини зустрічі. В ході лекцій ми ознайомились із можливостями сучасної біотехнології, зокрема конструювання програмованих протоклітин та організмів, водоростей, здатних продукувати вуглеводні нафти, бактерій, що можуть «виявляти» вибухонебезпечні речовини тощо.
Червоний мак – це наш символ пам'яті жертв Другої світової війни. Графічне зображення маку є своєрідною ілюзією: з одного боку ми бачимо звичайну квітку маку, але з іншого – кривавий слід від кулі. Війна не обійшла стороною жодну родину. Страшні муки, нещадна смерть, голод, нещастя – ось, що приносить це страшне дійство. Але наші предки мужньо пройшли крізь це жорстке випробування, поклавши взамін своє життя. Нашим обов’язком є подяка та низький уклін тим мужнім воїнам, які йшли до останнього за те, щоб ми бачили мирне небо над головою. Та нажаль, нині в країні знову панує війна. Чорним простирадлом накрив ворог східну частину нашої неньки України.
Чи є у Вас улюблений напій, якщо є, то який? Впевнена, що 99% людей дадуть ствердну відповідь на це питання і 95% від цієї кількості, як приклад, назвуть “Coca-Cola”. Однак, чи знаєте ви історію створення та появи в Україні цього продукту?
Сьогодні на заводі Coca-Cola під Києвом виробляють продукцію дванадцяти брендів: Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Vanilla, Fanta, Sprite, соки та нектари Rich і «Добрий», BotaniQ, холодний чай Nestea, енергетичні напої Burn і Gladiator, вода Bonaqua.
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.